Aliasy a presmerovania e-mailov

Návod vhodný aj pre začiatočníkov

E-mailový alias

Vytvorte si e-mailovú adresu, ktorá pokryje viacero existujúcich adries pre danú doménu. Napr. team@nasafirma.sk môže byť alias pre firemné adresy všetkých zamestnancov.

Presmerovanie e-mailu

Presmerovanie konkrétnych schránok umožňuje preposielať všetky doručené správy do zvolenej schránky.

Môžete si vytvoriť novú virtuálnu e-mailovú adresu a všetky e-maily na ňu zaslané rovno preposielať na ľubovolnú, inú adresu. Napr. z info@nasafirma.sk na nasafirma@gmail.com.

Pri vytváraní presmerovania si určíte počiatočnú adresu pre presmerovanie. V prípade existujúcej schránky budú e-maily uložené aj v počiatočnej aj cieľovej schránke.

Postup pre nastavenie

  1. Prihláste sa do Webadminu
  2. V službách vyhľadajte vašu doménu a kliknite na ňu
  3. V ľavom menu vyberte položku E-maily -> Presmerovania, Aliasy
  4. Vyberte možnosť Vytvoriť nové presmerovanie/ alias

P.S. prosím netestujte správnosť presmerovania odoslaním e-mailu z Gmail adresy, ktorá je zároveň cieľovou adresou. Nebude to fungovať, keďže Gmail blokuje takto podozrivo preposielané e-maily.

Presmerovanie cez Webmail

Ak nemáte prístup k administracii vašich služieb môžete si nastavit priamo vo webmail filter na presmerovanie podľa tohto návodu.

Doménový kôš

Je e-mailová schránka, do ktorej sa uložia všetky emaily odoslané na neexistujúce e-mailové adresy konkrétnej domény. Táto schránka bráni strate emailu v prípade preklepu. Návod na nastavenie doménového koša môžete nájsť v tomto návode: Doménový kôš

Aktualizované 13. februára 2024

Bol pre vás tento návod nápomocný?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Spýtajte sa nás, radi poradíme
Po - Ne 8:00-22:00
Kontaktovať podporu