Chyba 502 a 504

502 Bad Gateway

Tento problém sa najčastejšie objavuje v prípade, že stránka používa staršiu verziu PHP pre svoj beh. Odporúčame Vám používať čo najnovšie PHP verzie, ktoré sú pre Vás dostupné vo webadmine. Novšie verzie sú výrazne rýchlejšie a stabilnejšie.

V niektorých situáciach však chyba nastáva priamo v redakčnom systéme webu, keď je ako vyrovnávacia pamäť použitá Xcache. Môže teda pomôcť ak Xcache pre svoj web vypnete, konkrétne pridaním týchto riadkov do súboru .htaccess:

php_flag xcache.cacher Off
php_flag xcache.size 0
php_flag xcache.stat Off
php_value opcache.enable 0

504 Gateway Timeout

V prípade tejto chyby došlo ku chybe v rámci našej infraštruktúry a situáciu už riešia administrátori. Tento problem sa najčastejšie objavuje v prípade, že stránka používa staršiu verziu PHP pre svoj beh. Odporúčame Vám používať čo najnovšie PHP verzie, ktoré sú pre Vás dostupné vo webadmine. Novšie verzie sú výrazne rýchlejšie a stabilnejšie.

Výskyt podobných chybových kódov neustále monitorujeme a pri ich zvýšenom počte sa situácii ihneď venujeme. Z technického hľadiska ide o problém v komunikácii medzi loadbalancerom a webserverom na pozadí –  po vyriešení bude Vaša webstránka opäť pracovať správne.

Aktualizované 8. januára 2021

Bol pre vás tento návod nápomocný?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Spýtajte sa nás, radi poradíme
Po - Ne 8:00-22:00
Kontaktovať podporu