1. Báza znalostí
  2. Vlastná webstránka
  3. Práca s obsahom stránky
  4. Pridávanie, editácia a poradie stránok
  1. Báza znalostí
  2. Vlastná webstránka
  3. Pridávanie, editácia a poradie stránok

Pridávanie, editácia a poradie stránok

Pridávanie stránok

Pre pridanie novej stránky stačí ak kliknete vľavo hore na názov aktuálnej stránky (napr. Domov) a následne na červené „+“.

Vytvorenie podstránky

Môžete vytvoriť 2 typy stránok – stránka a priečinok. Stránka ako taká je to, na čo reálne klikáte a kam nahrávate obsah. Priečinok naopak je len klikateľné miesto, ktoré Vám zobrazí zoznam stránok v ňom a odkazuje sa na ne.

Príklad: mám 3 druhy topánok. Priečinok „Topánky“ obsahuje 3 stránky – detské, dámske, pánske.

Vytvorenie priečinka

Pri vytváraní priečinka je možné určiť len názov. Naopak, pri stránke sú rôzne možnosti ako názov podstránky a jej umiestnenie na webstránke, čiže či je na najvyššej úrovni alebo je súčasťou podpriečinka. Definitívne sa stránka/priečinok vytvorí po kliknutí na „Hotovo“.


Editácia stránok

Stránka už je vytvorená a nie ste spokojný s jej názvom. Stačí ísť do nastavení stránky – v navigačnom menu kliknete na „3 bodky“, kde následne vidíte rôzne možnosti. Hlavnou z nich je „Upraviť nastavenia stránky“.

Po kliknutí na „Upraviť nastavenia stránky“ môžete vidieť ako zmeniť názov, nastaviť titulok v prehliadači či skryť stránku z navigácie t.j. bude dostupná len cez konkrétnu URL alebo napr. ak nastavíte na widgete Po kliknutí otvoriť túto stránku.


Poradie stránok

Poradie stránok je nastavené tak, že najnovšie podstránky idú na koniec webu, preto existuje možnosť stránky popresúvať. Samotná zmena poradia sa rieši systémom drag & drop. Stačí kliknúť na bodky v ľavej časti, chytiť a presúvať podľa potreby.


Aktualizované 25. júna 2021

Bol pre vás tento návod nápomocný?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Spýtajte sa nás, radi poradíme
Po - Ne 8:00-22:00
Kontaktovať podporu