Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky

Viac výkonu pre vaše weby

Aktualizovali sme predvolené nastavenia zdieľaných hostingov a navýšili ich vybrané parametre. Vaše webové stránky majú k dispozícii viac dostupnej pamäte a sú schopné spracovať väčšie množstvo dát.

Balíčky The Hosting a jeho deriváty patria medzi TOP hostingy na trhu. Možnosťami, aj výkonom. Stačí si porovnať parametre. Opäť je ale čas posunúť sa ďalej.

512MB memory_limit a viac pamäte pre weby

256MB memory_limit sme v roku 2018 navýšili na 512MB, no iba pre biznis hosting. Teraz je 512MB dostupných pre všetky zdieľané hostingy. Výhodu to predstavuje pre weby náročnejšie na pamäť. Napríklad WooCommerce/WordPress weby s množstom operácií na pozadí.

256MB pre formuláre

PHP premenné upload_max_filesize a post_max_size môžete odteraz nastaviť až na 256MB. Použitie v praxi: nahrávanie veľkých súborov na web. Vo formulároch na webe alebo pri manuálnom nahrávaní WordPress tém/pluginov.

Aktualizáciou k lepšiemu výkonu

Ako postupne ukončujeme prevádzku zastaraných PHP 5.x, presúvame vaše webové stránky na verzie PHP 7.x. Ich prevádzka je výrazne efektívnejšia a na serveroch sa nám uvoľňujú zdroje. Využili sme ich na toto navýšenie.

Zároveň, moderné weby sú na PHP 7.x rýchlejšie. Zrýchlenie je vidno dokonca aj medzi PHP 7.3 vs 7.2. Win-Win záver pre obe strany 😉

WordPress & PHP 7.3 performance
Zdroj: kinsta.com

Nové predvolené nastavenia hostingov

PHP 7.3 a MariaDB 10.3 (aj MySQL 8) sú etablované a kompatibilné s väčšinou moderných webových platforiem. Nastavujeme ich ako predvolené verzie pre všetky nové hostingy. Tie staršie môžu kedykoľvek bezplatne aktualizovať. Návody ako na to v báze znalostí:

Kedykoľvek cez WebAdmin

Upgrade môžete vykonať kedykoľvek cez WebAdmin. Ako zmeniť PHP nastavenia sme opísali aj v báze znalostí.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Jedna odpoveď na “Viac výkonu pre vaše weby”

Moc krát, ďakujem za zvysenie memory limit z 256mb na 512mb. Na nasich strankach to je fakt vyrazne citit. Kedze predavame firmy, ponuka sluzby, potrebujeme mat nase stranky dostupne a rychle, to vdaka websupportu mame 🙂

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *