Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

Tri skvelé prednášky Leadership konferencie

Ako funguje leadership v absolútne rôznych oblastiach? Sillicon Valley, slobodná firma, nezisková organizácia, hasičský zbor, farma firma, dobrovoľníctvo aj výtvarníctvo. Boli sme sa pozrieť na Leadership konferencii a zaujalo nás zopár prednášok, o ktoré by sme sa radi podelili.

Kateřina Vacková (Loono) – zakladatekla neziskovky Loono hovorila o kampani “prsakoule” bojujúcej za povedomie o problémoch s rakovinou najmä medzi mladými. V čase, keď sa jej aktivitám začalo dariť, začali jej tím paradoxne opúšťať členovia. Bolo to najmä z dôvodu, že im prestala Kateřina venovať čas popri zháňaní sponzorov a partnerov. Riadila v jednom čase množstvo ľudí a doplatil na to core team. Kateřina hovorila o dôležitosti otvorenej komunikácie do vnútra spoločností a firiem, o plánovaní a jasnej vízii.


Libor Hoření (Toprecepty.cz) – zakladateľ portálu toprecepty.cz hovoril o líderstve a samostatnosti v rámci teamu. Najväčší prínos z jeho prednášky mali zrejme začínajúci podnikatelia, ktorí sú pohltení množstvom drobnej manažérskej práce. Hovoril o dôležitosti delegovania a presúvania zodpovednosti na ostatných členov tímu. Podobným systémom sa riadime v niektorých tímoch aj my vo WebSupporte.

David Pavlik (Kiwi.com) – IT riaditeľ, ktorý má za sebou skúsenosti zo spoločností Mixrosoft, SpaceX, Netflix, či Amazon. Zaujala ma časť prednášky, keď hovoril o dôležitosti ticha a štúdia témy pred každým meetingom, ktorý praktikovali v Amazone. David hovoril aj o dôležitosti firemných hodnôt pri prijímaní nových “áčkových” zamestnancov. Rovnako ako my vo WebSupporte, aj v Netflixe majú firemné hodnoty ropísané podrobnejšie a exaktnejšie, ako len jednoslovné názvy.


[mc4wp_form id=“12458″]

Autor: Filip Benčo

Skvelý tímový hráč a líder pôsobiaci na pizícii Head Of Development.