Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

Perfektné aplikácie pre freelancerov

Freelancing znie lákavo. Väčšina ľudí si predstavuje pohodovú prácu z domu v pyžame, s najlepším šéfom pod slnkom – samým sebou. Ak už máte čosi vo freelancingu odžité, viete, že to až také ružové nie je. Vybrali sme pre vás niekoľko aplikácií a nástrojov, ktoré vám váš freelancingový život uľahčia.

oTranscribe

O Transcribe

Prepisovanie audio nahrávky je jeden z tých taskov, ktoré by ste najradšej posunuli do kolonky „nikdy“. oTranscribe robí z transkripcie o čosi menší pain. Nahráte doň nahrávku alebo vložíte URL YouTube videa a prepisujete priamo v rozhraní webu. Kliknutím na ESC nahrávku zastavíte kedykoľvek potrebujete. oTranscribe ja zadarmo.

CamScanner

CamScanner

Nestrácajte čas so skenovaním bločkov, faktúr či zmlúv. Stačí vám k tomu telefón s appkou CamScanner, ktorá pre vás vytvorí pdf. To môžete zdieľať s ostatnými spolupracovníkmi a pridať na svoj cloud. Táto aplikácia ponúka verziu zdarma aj pro za $ 4,99 a je dostupná pre iOS, Android aj Windows Phone.

Toggl

Toggl

Čas strávený na klientoch si nemusíte manuálne zaznačovať a spočítavať. Všetko za vás spraví toggl. Stačí si spustiť časovač vždy, keď začnete pracovať. Na konci mesiaca si môžete vygenerovať report s hodinami aj s úlohami, na ktorých ste pracovali. Toggl je zadarmo. V pro verzii ponúka viacero pokročilých funkcií v rámci tímoveho a projektového manažmentu.

Evernote

Evernote

Noste svoje poznámky všade so sebou. Evernote môžete používať na niekoľkých zariadeniach, ktoré sú navzájom zosynchronizované. Spravte si poznámky na konferencii a upravte si ich doma v počítači. Všetko nájdete rýchlo a jednoducho. Navyše ich môžete pozdieľať známym, pridať si do appky fotky a weby, ku ktorým sa chcete vrátiť.

Teux Deux

Teux Deux

Bez to-do listu to jednoducho nejde. Teux Deux je navyše príjemne nadizajnovaný. Úlohy si nastavíte podľa jednotlivých dní a ak niečo nestihnete, Teux Deux to automaticky posunie na nasledujúci deň. Táto aplikácia stojí $ 3 mesačne.

Mailstorm

Mailstorm

Mailstorm je aplikácia, ktorá uprace váš inbox. Odhlási vás z odberu newslettrov, ktoré vás už nezaujímajú a tiež rozlíši emaily podľa kontextu do jednotlivých skupín. S Mailstorm sa teda k Zero inboxu dostanete o veľký kus rýchlejšie. Za službu si zaplatíte od $ 4,95 za mesiac.

Red Pen

Red Pen

Spätná väzba je vždy dôležitá. Teda pokiaľ sa klient nevyjadrí v štýle „Neviem, niečo mi tam nesedí, ale neviem to pomenovať.” Do Red Pen jednoducho pridáte svoj dizajn a vaši kolegovia alebo klienti môžu k jednotlivým elementom pridať poznámky. Ušetríte si čas aj nervy. Red Pen stojí od $ 20 mesačne. Skvelou alternatívou k Red Pen je slovenský Xplaynr.

Ktorá appka alebo nástroj uľahčuje váš freelancersky život? Napíšte nám do komentárov.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.