Preskočiť na obsah
Kategórie
Technológie

Ako znie datacentrum, alebo hudba adminov

Chlad, hluk, blikajúce svetielka a kilometre káblov. Nie každý smrteľník má možnosť navštíviť miesto, kde sú uložené “petabajty” dát a v každej sekunde tu prúdia kvantá informácií. Dátové centrum je magické, chladné a hlučné miesto. Je to srdce každej technologickej firmy a najviac ho obľubujú tí, ktorí sa s láskou starajú o plynulý chod serverov.

Pozrite si novú podstránku datacentra.

Srdce WebSupportu sídli v špičkovom datacentre Perpetuus v Devínskej Novej Vsi. Spĺňa parametre triedy TIER III a je dizajnované a prevádzkované tak, aby zabezpečilo najvyššiu úroveň súčasných štandardov. Spĺňa všetky nároky od bezpečnosti, spoľahlivosti, redundancie, škálovateľnosti a stabilného prostredia.

Behind the scenesVšetky produkčné služby a zákaznícke dáta sú umiestnené v tomto datacentre, no zároveň sú zálohované aj v inom, sídliacom tiež v Bratislave. V datacentre máme umiestnených až 657 serverov, na ktorých sa nachádza obrovské množstvo dát rozdelených na stovkách diskov.

|

Všetky dôležité informácie o datacentre sme umiestnili na novú podstránku. Okrem zaujímavých informácií si na stránke môžete pozrieť galériu fotiek a real time dáta ako počet odoslaných a prijatých emailov, počet hitov za deň, ako funguje zapojenie siete alebo kompletnú diskovú kapacitu.

Okrem toho sme však pre fajnšmekerov pripravili niekoľko audio záznamov, ktoré pochopia len najväčší milovníci týchto chladných a hlučných priestorov.

Za zmienku stojí aj hlavná sieť, ktorá je zapojená k 2 rôznym poskytovateľom – Lightstorm Communications a Cogent co. Obe linky sú viacnásobne pripojené cez 10GBit/s dátove linky. Kostrou našej siete sú najmä switche, ktoré prepájajú racky a servery pomocou viacnásobných 40Gbit/s prepojov.

Diagram

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.