Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky

Dajú sa dosiahnuť vyššie predaje vďaka EV certifikátu?

EV SSL certifikát je najvyššia forma SSL certifikátu. Okrem bežného zabezpečenia komunikácie prináša rozšírené overenie totožnosti majiteľa stránky (Extended Validation). Môže to síce znieť ako drobnosť, no v dnešnej dobe je dôvera návštevníkov vzácna komodita. EV certifikáty zvýrazňujú všetky adresy v prehliadačoch výrazne zelenou farbou a zobrazujú ich spolu s názvom firmy.

V dnešnej dobe je dôvera návštevníkov vzácna komodita

Porovnanie s EV SSL, s obyč SSL, bez SSL
Porovnanie s EV SSL, s obyč SSL, bez SSL

Sú štúdie, ktoré kvantifikovali vplyv EV certifikátu na zvýšenie dôvery a pravdepodobnosti nákupu. Existujú tiež príklady, ktoré evidujú výrazné zlepšenie konverzií, predajov alebo menej prípadov opustenia nákupného košíka. Zároveň aj my vidíme, že po EV certifikátoch siahajú nové aj zavedené značky ako mall.sk, muziker.sk, notino.sk, o2.sk, protein.sk či websupport.sk.

Vybaviť si EV certifikát bolo doteraz celkom pekielko. Notár, skenovanie, prípadne osobná cesta za certifikačnou agentúrou. Nehovoriac o tom, že proces väčšinou trval dni, dokonca až týždne. Potom, tak ako je to v IT zvykom, prišiel niekto, kto to spravil proste jednoduchšie. Priznávame, služba certsimple.com nám učarila. Maximálne uľahčenie administratívy a vystavenie certifikátu do pár hodín. Jediným problémom zostávalo, že náš región ich vôbec nezaujímal.

Maximálne uľahčenie administratívy a vystavenie certifikátu do pár hodín

Preto sme si povedali, že ak máme pridať EV certifikáty do našej ponuky, tak len na takej úrovni, ako to robia certsimple.com. Našli sme certifikačnú autoritu ktorá spracúva žiadosti 24/7 a celý proces má online. Každý bod overovania sme si prešli, rozobrali do detailov a našli najprístupnejšie riešenie pre slovenského zákazníka. Výsledkom je, že zakazník má certifikát nainštalovaný do hodiny od objednávky.

Overovací proces pozostáva z kontroly súladu 4 zdrojov informácií:

  1. Obchodný register
  2. Whois záznam domény
  3. dnb.com – globálna databáza firiem
  4. Objednávka

Existujúce informácie sme v každom zo zdrojov vytiahli k záujemcovi až na podstránku, tak aby videl sám, či súhlasia alebo nie. Využili sme šikovný autoform z ekosystem.slovensko.digital, ktorému stačí meno firmy alebo IČO a všetky potrebné údaje si dozistí sám.

 

Ďalej sme zapracovali WHOIS parser, ktorý záujemcovi ukáže dáta z whois záznamu, odhadne registrátora a ponúkne návod na zmenu, ak je doména u nás. Pre dnb.com databázu sme našli partnera bisnode.sk, ktorý prípadnú zmenu v zázname učiní do pár hodín.

Samozrejme, aktualizácia, prípadne úprava údajov je vždy na samotnom záujemcovi, rovnako ako absolvovanie krátkeho telefonátu alebo komunikácia s certifikačnou autoritou. Snažili sme sa však zjednodušiť všetko, čo bolo možné, a tak to robíme pri všetkom.

Autor: Ľuboš Ľahký

Vo WebSupporte začínal v októbri 2012 ako content marketér. Po fejsbúčikoch a blogoch sa cez manažment výroby novej webky dostal až k product ownerstvu a vedeniu marketingového teamu.