Preskočiť na obsah
Kategórie
Zákulisie

8 mýtov o zákazníckej podpore

Customer support, helpdesk, podpora, customer care. To, čo robíme, sa dá pomenovať rôznymi názvami a tie vyvolávajú všemožné predstavy a mýty o tom, čo to vlastne naozaj je. Niektoré z nich sú nielen mylné, ale často aj úplne mimo realitu. Pozrime sa na niektoré z nich a uveďme veci na pravú mieru.

Mýtus #1

Ide o call centrum, kde od rána do večera telefonujem

Ok, je pravda, že telefonáty sú tým najosobnejším kontaktom s našimi zákazníkmi. Napriek tomu iba 15 % všetkých požiadaviek prichádza cez tento kanál. Ľudia najradšej komunikujú e-mailom (51 %) a stále populárnejšie chaty predstavujú až 34 % zo všetkých komunikácií.

Graf

Mýtus #2

Voláme a otravujeme zákazníkov s ponukami

Nepredávame bambusové ponožky, ani sa nesnažíme ľuďom nanútiť zmenu dodávateľa elektriny. Našich zákazníkov si vážime. Naša práca je o pomáhaní a riešení vzniknutých situácií, s ktorými si klienti nevedia poradiť sami a ozvú sa nám.

Mýtus #3

Nemám dostatočné technické znalosti. Nevedel by som pomáhať zákazníkom.

Známa sieť kaviarní, Pret a Manger, hovorí, že nie je možné zamestnať niekoho, kto vie urobiť sendvič a naučiť ho byť pozitívne naladeným, ale môžete naučiť šťastných a pozitívne naladených ľudí urobiť sendvič. Týmto sa riadime aj pri prijímaní nových ľudí do support tímu. Viac nás zaujme šťastný a vyrovnaný človek ako niekto, kto má síce technické znalosti, ale evidentné osobnostné vady.

Mýtus #4

Budú mi volať iba nahnevaní ľudia, ktorých budem musieť upokojovať.

Veľa požiadaviek prichádza od menej skúsených zákazníkov, ktorí si chcú niečo nastaviť, ale nedokážu si poradiť sami. Je však o to väčšia výzva, nielen vyriešiť problém, ale zároveň ich aj naučiť niečo nové.

Mýtus #5

Budem sedieť prikovaný na jedno miesto v open space

Nie, žiadne visačky na krku, žiadne menovky na stole a vymieňanie stoličiek. K dispozícii máme sedacie vaky, ktoré radi využívame najmä v popoludňajších hodinách. Rovnako môžeme svoje sústredenie na prácu zvýšiť v Chill Roome, kde sú pohodlné kreslá a ticho. Sme otvorení aj práci z domu vo večerných hodinách a cez víkendy, kedy sme tiež dostupní pre zákazníkov. Ak si vždy túžil pracovať zo svojej izby, na supporte to podporujeme .

Mýtus #6

Neinvestujeme do profesionálneho rozvoja ľudí po osobnostnej, komunikačnej aj technickej stránke

Nevieme ako inde, ale u nás je táto pozícia vstupná brána do IT. Je to skvelý začiatok kariéry v online svete. Významne podporujeme rast šikovných ľudí v rámci firmy. Dôkazom sú konkrétni ľudia vystupujúci v tomto videu a ich success stories. Už počas prvého roka má každý člen SUPPORT tímu možnosť sa špecializovať na rôzne oblasti alebo produkty a venovať sa tak sčasti aj iným veciam ako je odpovedanie zákazníkom.

Mýtus #7

Platy su nízke a firma neocení človeka, keď sa snaží

Nástupné mzdy u nás závisia od skúseností a rôznych faktorov konkrétneho kandidáta. Väčšinou sú však lepšie ako priemerná mzda na Slovensku. Po troch mesiacoch sa navyše pripája variabilná zložka, ktorá po čase bežne posúva hrubú mzdu do štvorciferných čísel. Keď sa človek snaží a je pre support tím prínosom, je možnosť sa individuálne baviť o zvýšení platu aj priebežne.

Mýtus #8

Toto oddelenie je považované za menej dôležité pre firmu

Omyl, na kvalitnom SUPPORTe sme postavili celý WebSupport a sme presvedčení, že na ňom bude ešte dlhé roky stáť. Patrí k tomu najcennejšiemu, čo máme. Ľudia v tíme sú tvárou firmy a predstavujú najpriamejší ľudský kontakt zákazníkov s WebSupportom. Niektorí zákazníci nás dokonca poznajú po mene. Práve preto sa snažíme prijímať top ľudí, ktorí vedia čo chcú a radi by svoj talent a skúsenosti využili u nás.

Ak aj vás napĺňa a baví práca s ľudmi a technológiami zároveň, vstúpte do sveta IT a využite naplno svoj potenciál. Práca na SUPPORTe vás naučí užitočné technické skills, brilantnú komunikáciu a precíznu sebadisciplínu. Viac sa dozviete na: https://inhiro.com/job/id/11039

Staň sa súčasťou elitného SUPPORT tímu (1st line) | Websupport02:52Youtube video: Staň sa súčasťou elitného SUPPORT tímu (1st line)
Websupport

 

Autor: Jakub Tomiš

Vedie SUPPORT tím, vďaka ktorému sa môžu naši zákazníci ozvať aj na Vianoce a dostanú kvalitnú odpoveď. Je aktívny aj v Nexterii, Dolnom Lopašove a zaujíma sa o spoločenské dianie, kultúru a politiku.