Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky Zákulisie

Najkrajšie WordPress šablóny

Na webe sa povaľuje obrovské množstvo šablón, ktoré ponúkajú developeri zadarmo pre voľné používanie, prípadne demo a trial verzie. My sme pre vás aktualizovali článok o WordPressových šablónach, ktoré stoja za vyskúšanie.

Sydney

Sydney-theme

Ideálna šablóna pre freelancerov a malé firmy, ktoré sa chcú prezentovať na webe ako moderný a silný hráč. Šablónu Sydney si môžete ohnúť a upraviť presne podľa vašich predstáv, k čomu vám isto pomôžu Google fonty, obrázky a fotografie na paralaxovom pozadí, rôzne „počítadlá“ projektov, galérie, či slidery.

Riba

riba-lite-theme

Ak radi cestujete a zapisujete si svoje zážitky, vyskúšajte šablónu Riba. Vyzerá ako cestovateľský denník a fotoblog zároveň.

Alizee

alizee-theme

Ak uprednostňujete stránky s množstvom obsahu na úvodnej „home page“ (á la Pinterest), zvoľte Alizee. Šablóna je vhodná pre rôzne menšie médiá, či fotoblogy. Alizee má tiež veľmi pekne spracované buttony pre zdieľanie na sociálnych sieťach.

Eighties

eighties-theme

Napísali ste e-book, alebo poskytujete vlastnú službu? Vyskúšajte Eighties šablónu.

True North

True-North

Elegantná šablóna pre internetových kreatívcov a ich webové portfóliá,

Sparkling

sparkling

Ak máte v pláne začať písať svoj blog alebo lifestylový magazín (prípadne redizajnovať svoj existujúci), určite vyskúšajte šablónu Sparkling. Vyzerá prehľadne, je responzívna a má desiatky ďalších možností úprav farieb, fontov a jednotlivých elementov.

 

Zerif Lite

screenshot22

Šablóna Zerif Lite je ideálna pre internetovú agentúru alebo ako prezentačná stránka firmy. Je responzívna, kompatibilná s väčšinou prehliadačov a patrí medzi najobľúbenejšie a najpoužívanejšie šablóny.

Interface

interface

Aj Interface je ďalšia skvelá šablóna pre firemnú stránku. V základnej (zadarmo) verzii síce neponúka ani zďaleka toľko možností, ako PRO verzia, ale za vyskúšanie určite stojí.

Photographer Portfolio

PhotographerPortfolio

Ak ste profesionálny fotograf, isto oceníte Photographer Portfolio. Šablóna ponúka všetky dôležité prvky, ktoré potrebuje každý fotograf na svojom webe. Od prehľadu služieb cez portfólio, odporúčania až po odkazy na sociálne siete a kontakt.

Fashion Agency

fashion theme

Šablóna Fashion Agency je dokonalé a ultra prehľadné portfólio (nielen) pre módne agentúry. Používa pekné grafické prvky a animácie. Preklikajte si všetky sekcie v menu, určite vás táto téma okúzli.

 

Restaurant Theme

Restaurant Theme

Máte reštauráciu? Prilákajte nových zákazníkov novou stránkou. Jedna z najkrajších šablón je Restaurant Theme. Ponúka perfektne spracovanú sekciu menu, blog alebo community.

Auberge

auberge

Ďalšia úžasná šablóna vhodná pre rôzne puby, kaviarne a menšie podniky je Auberge. Všetky dôležité informácie nájdu vaši zákazníci na webe a vy získate silný nástroj na prilákanie nových návštevníkov.

 

Maskito Light

maskitto-light

Aj Maskitto Light je super šablóna pre internetové agentúry, dizajnérske štúdiá alebo menšie firmy. Developeri si dali dokonca toľkú námahu, že pripravili množstvo návodov, ako si túto robustnú šablónu nastaviť.

 

DesignWall

design wall

Vhodná šablóna pre hyperaktívnych blogerov je DesignWall. Jej devízou je timeline, teda časová os s možnosťou jednoduchého embedovania z rôznych sociálnych sietí.

Florence

florence

Florence je stelesnením elegancie, minimalizmu a jednoduchosti. Je to ideálna šablóna pre internetové agentúry.

Mesocoloumn

Mesocoloumn

Mesocoloumn je plne responzívna šablóna a podporuje integráciu BuddyPress a WooCommerce. Ideálna je pre spravodajské portály s množstvom ďalších možností a nastavení.

 

Pozrite si ďalšie zdroje voľných šablón: Zdroj 1Zdroj 2Zdroj 3 Ak ste však náročnejší a nemáte problém investovať do novej šablóny, odporúčame  stránku The Best Designs.

Máte ďalšie tipy na pekné šablóny, podeľte sa o ne v komentároch.

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *