Chyba 503 Service Unavailable

Táto chyba je najčastejšie spôsobená vyčerpaním prostriedkov pridelených pre Vašu stránku. V prípade, že sa Vám zobrazí táto chyba, zrejme ste dosiahli limit zdieľaného hostingu.


Tento limit, nazývaný aj MaxClients, dokáže obsluhovať najviac 25 požiadaviek v jednom čase a preto je potrebné počkať kým sa miesto znova uvoľní. Chyba sa môže zobrazovať v čase vysokej záťaže na Vašu stránku, napríklad pri vysokej návštevnosti alebo pri používaní neefektívnych a náročných skriptov. V takom prípade je riešením optimalizácia webu alebo prechod na virtuálny server

Druhá príčina môže byť chyba konfigurácie Vášho redakčného systému alebo tzv. „údržbový režim“ (maintenance mode). Redakčné systémy totiž v tomto prípade vracajú chybový kód 503, ktorý je serverom interpretovaný ako problémový. Prihláste sa do administračného panelu Vášho webu a skontrolujte či nie je stránka v tomto režime, prípadne či systém nehlási nejaké iné chyby.

Poslednou možnou príčinou je zvýšená záťaž na celom webserveri, na ktorom sídli aj Vaša stránka. Pokiaľ ide o technický problém na našej strane, o vyriešenie sa postarajú naši administrátori v čo najkratšom čase.

Aktualizované 10. januára 2019

Bol pre vás tento návod nápomocný?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Spýtajte sa nás, radi poradíme
Po - Ne 8:00-22:00
Kontaktovať podporu