Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky Tipy a triky Vzdelávanie

7 kreatívnych webov, ktoré vás dostanú

Na webe bude už čoskoro viac ako 1 000 000 000 stránok. MI-LI-AR-DA. Väčšina z webov je už síce neaktívna, ale je to neuveriteľný rast, a ani náhodou sa nechystá spomaliť. Práve naopak, určite bude zrýchľovať.

Aby sa dizajnéri, UX-áci a developeri vymanili zo šedého priemeru, musia zaujať náročné internetové obecenstvo prostredníctvom najnovších technológií a aktuálnych trendov. Tie ponúkajú nekonečné možnosti v tvorbe webstránok a aplikácií. Aj vďaka HTML5, CSS3, WebGL, či responzivite, bootstrapu, jQuery a API môžu dnes vytvoriť naozaj dokonalé umelecké diela.

Urobte si kávu alebo čaj, nasaďte si slúchadlá a vnorte sa do sveta vizuálnych hier. Toto sú najzaujímavejšie weby internetových luhov a hájov, ktoré nás v poslednej dobe zaujali.

unseen-music.com

unseen

Yume je názov albumu skladateľa Keitha Kenniffa, známejšieho pod pseudonymom Helios. Jeho hudba sa objavuje v mnohých filmoch a TV spotoch, napríklad Apple, Google, či Facebook. Jeho najnovší album promuje aj prostredníctvom takejto interaktívnej webky, kde okrem vizuálneho zážitku môžete v reálnom čase manipulovať so zvukom a meniť mix a kompozíciu celej skladby. O dizajn webky sa postaral Luke Twyman aka Whitevinyl.

Autor: Whitevinyl studio

andrewherzog.com

herzog

Andrew Herzog je dizajnér, žije v New Yorku a pracuje v Google Creaive Lab. Pri tvorbe vlastnej “about” stránky obišiel všetky pravidlá UX a prinútil návštevníka stránky zahrať si hru. To znamená, že najskôr musíte s kurzorom pobehať veľkú časť screenu a zmazať celú vrstvu, až potom si o Adrewovi môžete prečítať viac.

Nech už sa vám webka páči alebo nie, internetový svet to zaujalo a stránka sa objavila na mnohých prestížnych e-magoch.

Autor: Andrew Herzog

keepearthquakesweird.com

earthquake

Len nedávno potvrdili vedci, že v priebehu nasledujúcich 50 rokov sa pri pobreží Oregonu bude vyskytovať zemetrasenie s magnitúdou osem až deväť a následné cunami. Tieto nepríjemné predpovede o tom, čo všetko sa môže stať, keď opäť udrie zemetrasenie na Oregon, stále vyvolávajú diskusiu o dôležitosti informovanosti obyvateľov mesta a okolia.

Stránka je podaná zábavnou a interaktívnou formou abecedy. Pod každým písmenom nájdete jednu vec, ktorá by vám v prípade nebezpečia nemala chýbať.

Autor: Oblio Studio

goranfactory.com

goran

Marco Goran Romano je oceňovaný taliansky ilustrátor. Pracoval pre veľké značky ako NY Times, Airbnb, WIRED, či Forbes. Na jeho stránke nájdete pútavé portfólio s kompletným životopisom a jeho prácami. Nechajte sa inšpirovať.

Autor: Goran a Mosne

ginventory.co

ginventory

Objavte a podávajte perfektné Gin & Tonic drinky. Pomôže vám úžasne spracovaná appka (IOS aj Android), ktorú veľmi kreatívne prezentuje aj skvele spracovaná webka.

kotelett.info

kotelett

Ak prežijete úvodný stroboskopicý efekt a rozhodnete sa kliknúť na headline, dostanete sa do veľmi jednoduchého menu s ponukou spodného prádla. Samozrejme, všetko je 100% BIO a100% hipsterské 🙂

Autor: Rasso Hilber – basics09.de

hipopotamstudio.pl

hippo

Ok, trošku neprehľadná webka, ale Poliakom z Hipopotam Studio sa podaralo vytvoriť naozaj kreatívne portfólio. Hipopotam tvorí webdizajnérske duo Aleksandra i Daniel Mizielińscy, zároveň sa venujú aj tvorbe webových fotov.

Autor: Hipopotam Studio

Poznáte aj vy zaujímavo spracované webové stránky, ktoré by nás mohli zaujímať? Podeľte sa o ne v komentároch.

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.

Jedna odpoveď na “7 kreatívnych webov, ktoré vás dostanú”

Pridavam este zaujimave webky mobilne: http://www.my7up.com
http://www.classicosanimados.com.br
http://acme-world.com/solutions/

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *